W kolejnej książce „Zielenina bez glutenu” jak sama piszę, chce przybliżyć czytelnikom dietę bezglutenową i bezmięsną. Przepisy podzielone są na pory roku i czas podania (śniadanie, obiad, deser, kolacja). Każdy przepis ilustruje zdjęcie potrawy. Magdalena Cielenga-Wiaterek podkreśla, że gotuje sezonowo i lokalnie, więc składniki w przepisach pochodzą z Polski i pojawiają się na talerzu zgodnie z porami roku. Znajdziemy tutaj m.in. przepis na: zielone babeczki z kremem cytrynowym, tartę orzechową z nadzieniem szpinakowym i białymi szparagami, chleb z kaszą jaglaną, zapiekankę pasterską.
W dzisiejszych czasach coraz częściej słyszymy, jak bardzo ważna jest to co jemy dla naszego zdrowia, dobrego samopoczucia, a nawet proponuje się nam specjalne diety. Coraz więcej osób boryka się z alergiami, nietolerancją pokarmową, albo po prostu chce zdrowo jeść. Książka z przepisami „Zielenina bez glutenu” jak najbardziej w tym pomaga.
MJ
Za książkę dziękujemy Księgarni
Komentarze
Prześlij komentarz